Cupping
Deze behandelingstechniek werkt met glazen of plastic cups. Daarbij worden de te behandelen delen van je lichaam met behulp van deze cups vacuüm getrokken, waar ze zich aan de huid vastzuigen en slechte lichaamsstoffen of ‘vuile energie’ uitgedreven wordt. Eventueel wordt er eerst een speciale olie op de huid aangebracht, waardoor je met de cup een massage kunt geven op het aangedane gebied. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Op deze manier kan de doorbloeding gestimuleerd worden en kunnen energieblokkades uit bepaalde delen van het lichaam worden verwijderd.

Behandeling van pijn en ziekten
Cupping wordt gebruikt om ziekten zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup.

Indicaties
Cupping is o.a. doeltreffend bij nek-, schouder- en rugklachten, frozen shoulder, stress gerelateerde spierspanning klachten, armklachten, Cupping heeft een enorme dieptewerking en wordt vooral toegepast om pijnen te bestijden en stagnatie los te maken. Het is een vorm van Chinese geneeskunde die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en andere lichaamsvloeistoffen.

Bijwerkingen
Na de behandeling kunnen er ronde roodblauwe tot paarse plekken zichtbaar zijn op de plek waar de cups hebben gezeten. Hoe sterker de stagnatie was, hoe donkerder de vlekken. Deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf.
Cupping werkt door in de diepte van de huid. Na het verdwijnen van de roodheid zal de verbetering inzetten. De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld.